روشویی برای یک سرویس بهداشتی زیبا و کاربردی!
روشویی در هر خانهای شاید نماد استایل صاحبخانه باشد. اینکه روشویی چگونه نگهداری شده، چه طرح و رنگ و سایز بزرگ یا کوچکی دارد، همه در نمای ظاهری سرویس بهداشتی تأثیر دارند. با توجه به گسترش هنر طراحی داخلی، میتوان هر سرویس بهداشتی را دگرگون کرده و جلوهای زیبا و منحصربهفرد به آن داد و کاربردهای تازهای هم از آن گرفت! در این مقاله، ما به بررسی نکات مهم در انتخاب و خرید یک روشویی زیبا و مناسب برای شما میپردازیم.
در هنگام انتخاب روشویی باید به نکات زیر توجه کنید:
- استایل روشویی
- مدل روشویی
- جنس روشویی
- سایز روشویی
استایل روشویی:
انتخاب استایل روشویی بیش از همهچیز به سلیقه شخصی شما و طراحی داخلی منزل شما بستگی دارد؛ اما به صورت کلی میتوانید استایل کلاسیک یا مدرن را برای روشویی و سرویس بهداشتی در نظر بگیرید. در استایل کلاسیک معمولاً از پیشخوانهایی با جنس سنگ طبیعی مانند مرمر و کابینتهایی از چوب تیره استفاده میشود و المنتهایی مانند کندهکاری، شکلهای گرد و رنگهای طلایی و برنز و تیره هم استفاده میشود درحالیکه در استایل مدرن از جنس شیشه یا سرامیک برای سینک و از پیویسی برای یونیت استفاده میشود که خطوط صاف و تمیز، شکل چهارگوش مربع یا مستطیل و رنگهای مشکی، سفید یا بژ دارند.
مدل روشویی:
روشوییها معمولاً در دو مدل کابینت دار و بدون کابینت تولید میشوند. روشوییهای بدون کابینت معمولاً سبک قدیمیتر هستند که در سایزهای کوچک و بزرگ و به شکلهای گرد و چهارگوش در منازل قدیمی دیده میشوند. روشوییهای جدید از وجود یک کمد در زیر سینک روشویی هم بهره میبرند که نگهداری لوازم بهداشتی منزل را راحتتر میکند و فضای سرویس بهداشتی را هم مرتبتر جلوه میدهد. برای ایجاد یک تغییر کوچک اما مؤثر، میتوانید روشویی قدیمی خود را به یک روشویی کابینتدار تبدیل کنید و نهتنها سرویس بهداشتی خود را جدیدتر بلکه کاربردیتر هم بکنید!
روشوییهای کابینتدار یا یونیتدار به دلیل فضای کابینتی که ایجاد میکنند، طرفداران زیادی پیدا کردهاند و معمولاً در دو نوع دیواری و پایهدار تولید میشوند که با توجه به فضای سرویس بهداشتی میتوانید یکی از این دو مدل را انتخاب کنید. اگر فضای دستشویی شما کوچک است بهتر است از روشویی مدل دیواری استفاده کنید که فضای باز زیر آن برای قرار دادن دمپایی و حتی سطل زباله کوچک مناسب است. و اگر هم بهاندازه کافی فضای خالی در سرویس بهداشتی خود دارید، حتماً از مدل پایهدار استفاده کنید چراکه به دلیل داشتن پایهها، وزن بیشتری را تحمل میکند که به شما اجازه میدهد تا گزینههای بیشتری در انتخاب جنس و سایز روشویی داشته باشید.
جنس روشویی:
روشوییهای قدیمی معمولاً از جنس چینی نشکن ساخته میشوند اما مدلهای جدید در جنسهای سرامیک، شیشه و حتی چوب و فلز تولید میشوند. از همه مهمتر این است که جنس روشویی باید در مقابل مواد شوینده اسیدی و قلیایی مقاوم باشد. بهترین جنس روشویی پیویسی (PVC) است. جنس چینی و سرامیک باید از لعاب شفاف و یکدست بدون وجود هر گونه خط و خش و ناهمواری باشد و ترکهای مویی که بهسختی دیده میشود هم نداشته باشد. اگر لازم است از ذره بین برای شناسایی ترکها استفاده کنید!
اگر کابینتهای چوبی انتخاب میکنید توجه کنید که حتماً چوب فناوری شده باشد تا در مقابل رطوبت مقاوم باشد. پیشخوان روشویی هم میتواند از سنگهای طبیعی مانند مرمر، کوارتز و گرانیت باشد. نکته مهم در مورد سنگهای طبیعی این است که آنها در برابر مواد شوینده اسیدی آسیبپذیر هستند پس همیشه باید در خرید مواد شوینده خود دقت کنید.
سایز روشویی:
روشوییها هم در اندازههای متفاوت تولید میشوند و هم به صورت سفارشی ساخته میشوند. ارتفاع استاندارد روشویی ۸۰ سانتیمتر است که در مدلهای سفارشی با توجه به قد اعضای خانواده میتواند کوتاهتر (کودکان) و بلندتر باشد. عرض استاندارد روشویی ۴۰ تا ۵۵ سانتیمتر است. طول استاندارد روشویی ۴۰ تا ۶۰ سانتیمتر است. عمق روشویی در مدلهای قدیمی بیشتر بوده که بهتدریج کمتر شده تا فضای بیشتری
در یونیت زیر آن وجود داشته باشد.
کلام آخر
روشویی در منزل شما بهدفعات در طی روز استفاده میشود و نقش مهمی در تأمین بهداشت و سلامت شما دارد پس بهتر است که آن را در استایل و طرح مناسب انتخاب کنید تا هم کاربرد بیشتری داشته باشد و هم به زیبایی سرویس بهداشتی شما بیفزاید!