چگونه کاشیهای کهنه خانه را نو کنیم؟
کاشیهای آشپزخانه، حمام و دستشویی از مهمترین جنبههای زیبایی و نظافت خانه هستند. تا زمانی که سالم و براق هستند، نور را بهتر منعکس میکنند و بهداشتی تر به نظر میآیند اما اگر کهنه شوند، کدر و کثیف دیده میشوند، فرقی هم نمیکند که چقدر آنها را بشویید! هزینه تعویض کاشیها هم که با اوضاع اقتصادی موجود برای همه مردم بهصرفه نیست!
پس چگونه میتوانید مشکل کاشیهای کهنه را حل کنید؟
خبر خوب اینکه راههای ارزانتر و تمیزتری وجود دارند که شما میتوانید خودتان در کمترین زمان ممکن و با کمترین بودجه، کاشیهای کهنه را در آستانه سال جدید، نو کنید!
در این مقاله ما به معرفی ۴ راه آسان و سریع برای نو کردن کاشیهای کهنه میپردازیم.
استیکر کاشی آشپزخانه
استیکرهای کاغذی، ارزانترین، آسانترین و تمیزترین راه برای پوشاندن کاشیهای قدیمی هستند. در طرحهای متنوع به بازار عرضه میشوند که با توجه به دکوراسیون آشپزخانه خود میتوانید مناسبترین را انتخاب کنید. فقط باید ابعاد کاشی و استیکر را در نظر بگیرید. تنها عیب این کاشیها این است که در حمام و دستشویی قابل استفاده نیستند!
رنگ کردن کاشیها
در این راه فقط باید هزینه خرید رنگها را پرداخت کنید و خودتان رنگآمیزی کاشی و سرامیک را انجام دهید که با وجود ابزارهای نقاشی و قلمهای رولی کار بسیار آسانی است. در انتخاب رنگ باید دقت کنید که رنگ براق و قابل شستشو بگیرید که در مقابل رطوبت هم مقاوم باشد که معمولاً در انواع اپوکسی و آکریلیک در بازار موجود است؛ و البته با توجه به پالت رنگی طراحی داخلی خانه، رنگ مناسب را انتخاب کنید.
کاشی آلومینیومی چسبدار
این روش نسبت به دو روش اول هزینه بیشتری دارد چراکه باید کاشیهای آلومینیومی یا شیشهای خریداری کنید اما در مقایسه با برداشتن کاشیهای قدیمی و تعمیرات، هنوز بهصرفهتر و بیدردسرتر است! این کاشیها در سایزها و طرحهای متنوعی عرضه میشوند که قابل شستشو هستند و در مقابل رطوبت هم مقاوماند. چسب مخصوص به خود دارند که روی کاشی کهنه میچسبد. فقط باید در چیدمان کاشیهای جدید دقت کنید تا کاملاً یکدست در جای خود قرار بگیرند.
نصب کاشی جدید روی کاشی قدیمی
روش آخر پرهزینهترین و وقتگیرترین روش این لیست است چراکه درهرحال باید کاشیهای نو را بخرید اما آنها را روی همان کاشیهای قدیمی میچسبانید و در عوض هزینه کندن کاشی قدیمی و بنایی را نخواهید داشت! نکته مهم این است که از محکم بودن کاشیهای قدیمی بر روی دیوار اطمینان حاصل کنید سپس از چسب کاشی خمیری استفاده کنید تا کاشیهای جدید را بچسبانید. این چسب مخصوص کاشی است که در کاشیکاری بر روی هر سطحی مانند دیوار گچی و سیمانی استفاده میشود.
در این روش باید دقت بیشتری هم در نصب کاشیها داشته باشید تا کاملاً مرتب و هماهنگ ردیف شوند وگرنه کندن چسب کاشی، کار سختی خواهد بود. البته از همان ابتدا میتوانید از کاشیکار هم کمک بگیرید که در نهایت منفعت شما در این پروژه بابت عدم برداشتن کاشیهای قدیمی و گردوخاک حاصله است که مطلوب هیچکس نیست و درهرحال شما برندهاید